
TECRÜBE & GÜVEN
Hukuksal alanlardaki sorunlar ile ilgili olarak çözüm odaklı çalışma prensibimiz ile sorunlarınıza hızlı ve uygun şekilde çözüm üretmek için çabalıyoruz.
Amacımız, müvekkillerimizin adalete hızlı ve etkin bir biçimde ulaşmalarına yardımcı olmaktır.
Ticaret Hukuku
Ticaret hukuku, tacirlerin sahip olduğu hakları yasalar kapsamında koruma altına alan bir hukuk birimidir. İşletme sahipleri ve alıcılar için oldukça önemli olan ticaret hukuku; kişilerin düzenlenen kanunlar kapsamında hangi haklara sahip olduklarını belirtmektedir.
Şirketler Hukuku
Şirketler hukuku; ekonomik sahadaki faaliyetlerin düzenlenmesini sağlayan, şirket ve firmalar içi tüm hukuksal süreçleri belirleyen ve ticaret alanında davranışları yasalarla çerçeveleyen bir hukuk birimidir.
Sözleşmeler Hukuku
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında
Veri bilgi ekonomisindeki iktisadi düzenin önemli girdilerinden biri halinde gelmiştir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesinin sonucunda bir sisteme bağlı büyük miktarda verilerin toplanması, işlenmesi ve aktarılması kolaylamıştır.
Gayrimenkul Hukuku ve Kira Hukuku
Gayrimenkul hukuku, istisnaların en fazla olduğu hukuk alanlarından biri olduğu için mutlaka bu alan için özel eğitimler almış ve deneyim kazanmış avukatlar tarafından kontrol edilmelidir.
Kat Mülkiyeti Hukuku
Arsa payları her bir bağımsız bölümün değerine göre belirlenir. Bağımsız bölümlerin değeri ise, kaçıncı katta yer aldığı, caddeye bakıp bakmadığı, güneş alıp almadığı, güneye bakıp bakmadığı hususları bakılarak belirlenir.
Medeni ve Borçlar Hukuku
Özel hukuk, bireyler arasındaki ilişkileri, eşitlik ve irade özgürlüğü ilkelerini esas alarak düzenler. Başlıca özel hukuk dalları; medeni hukuk, ticaret hukuku ve milletlerarası özel hukuktur.
Aile Hukuku
Medeni Hukuk kapsamında yer alan aile hukuku; nişanlanma, evlenme, boşanma, mal paylaşımı, aile konutları, evlat edinme, nafaka, velayet, kayyımlık, yardım nafakası gibi tüm aile ilişkileri konularını kapsamaktadır.
Miras Hukuku
Özel hukuk söz konusu olduğunda en geniş alanlardan biri olan medeni kanun bir alt dalı olan Miras Hukuku ile ilgili önemli noktalar vardır. Miras hukuku davalarında ayrıntının fazla olmasından dolayı uzun bir süreç gerekebilir.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Çalışanın sosyal güvenliğini ve çalışan ile çalıştıranın hukuki ilişkilerini tek bir çatı altında toplayarak, sosyal güvenlik kurumunu (SGK) oluşturan Türkiye, bu alanda son zamanlarda yaptığı düzenlemelerle her iki taraf arasında sosyal barışı sağlama yolunda epey yol almıştır.
İcra ve İflas Hukuku
İcra Hukuku, borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkiyi resmi ve yasal şekilde kanunlaştıran bir hukuk alanıdır. Borçlu olan kişinin borcunu zamanında ödememesi halinde ne gibi yaptırımlara maruz kalacağı ve alacaklının hakları ifade edilmektedir.
İmar Hukuku
İmar hukuku tarafından düzelenmiş alanlara resmi veya özel amaçlarla yapılmış tüm bayındırlık fiilleri girmektedir. İmar hukukuyla elde edilmek istenen gaye, tüm yurtta çevre ve sağlık şartlarına uygun yapılaşmanın sağlanmasıdır.
Fikri ve Mülkiyet Hukuku
Fiziki görünüme sahip olmayan bu ürünleri korumak için yasa koyucular yaratıcılarına, belli sürelerle başkalarının işbu ürünleri kullanmalarına engel olma hakları tanımışlardır.
Sigorta Hukuku
Sigorta hukukunun tanımı ise kısaca şöyle yapılabilir; sigorta sisteminde ve uygulamalarında ortaya çıkan hukuki uyuşmazlık ve hataların belirlenmesi, giderilmesi ve yürürlüğe sokulması için belirlenen kuralları kapsayan hukuk dalıdır.